0
Передзвонимо за 25 секунд
Замовити дзвінок

Що таке каркасно-монолітний будинок та як його будують?

Що таке каркасно-монолітний будинок та як його будують?
У світі монолітно-каркасні будинки зарекомендували себе як надійні та довговічні. Деяким з них уже понад сто років, але вигляд та експлуатаційні характеристики добре збереглися. Для України монолітно-каркасне будівництво є новою технологією, проте все більше забудовників використовують її для зведення нових житлових комплексів.  Що таке монолітно-каркасна технологія, які її переваги та недоліки, і чому варто обирати таке житло? Для тих, хто планує купити квартиру в новобудові, ми детально розповіли про особливості такого будівництва. Унікальність та особливість монолітного-каркасного будівництва Монолітно-каркасна технологія будівництва полягає у створенні суцільної монолітної конструкції з арматури та бетону. Її результатом є залізобетонний каркас, складений із колон та плит перекриття. Стіни споруджуються із газоблоку, керамоблоку, цегли чи іншого матеріалу. Головною особливістю такої технології є відсутність швів та стиків. Опалубка з арматурним каркасом всередині забезпечують стійкість та цілісність усієї споруди. Завдяки цьому монолітні будинки на сьогодні вважаються найміцнішими, а така технологія — найпопулярнішою у світі.  Ще одна важлива особливість монолітно-каркасної технології — це можливість гнучкого планування простору. Завдяки відсутності несучих стін можна створювати великі приміщення без перегородок. Таке рішення вдало підходить для офісів, комерції, спортивних клубів. Технологія та етапи будівництва монолітно-каркасних будинків Спорудження таких будинків відбувається за наступними етапами:
  1. Зведення міцного фундаменту. Для монолітно-каркасної технології можна використовувати будь-який тип фундаменту, однак найчастіше забудовники облаштовують плитні фундаменти через їхню здатність витримувати значні навантаження. 
  2. Зведення каркаса. Основними елементами каркаса є вертикальні елементи та плити перекриття. За допомогою знімної опалубки відбувається поступове зведення поверхів — від першого до останнього. Спершу зводять вертикальні елементи. Відбувається це наступним чином: монтують опалубку і каркас з металевої арматури, який заливають бетоном. Після повного застигання бетону влаштовується перекриття поверху. Після цього опалубку знімають і переходять до наступного поверху. Цю послідовність робіт повторюють поки не буде зведений весь каркас.
  3. Мурування стін. Після зведення каркаса у проміжках між його елементами зводять стіни та інші архітектурні форми згідно з проєктом.
Переваги та недоліки монолітного будівництва За своїми експлуатаційними характеристиками монолітно-каркасні будинки перевершують будинки із цегли чи з панелей та мають багато інших плюсів, про які ми розповімо далі.
  1. Висока сейсмостійкість. Монолітно-каркасні будинки здатні витримувати землетруси інтенсивністю до 8 балів. Будівництво за такою технологією є обов’язковим у країнах, які находяться в сейсмічно активних місцевостях.
  2. Високі стелі. Фундамент монолітно-каркасного будинку витримує більші навантаження, тому у забудовників нема потреби знижувати висоту стель. Таке рішення дозволяє зводити житлові поверхи висотою від 2.72 м. Саме таку висоту мають усі квартири в новобудовах від blago.
  3. Можливість створювати унікальні будівлі. Ця технологія дозволяє реалізовувати архітектурні проєкти різної складності, форми та розміру, втілювати нестандартні дизайнерські ідеї.
  4. Цілісність конструкції. Монолітний каркас немає жодних швів та стиків, а отже будинок є міцніший та стійкіший до руйнувань. Також відсутність швів та рівна поверхня стелі є важливою перевагою для дизайнерів при оздобленні та оформленні житлового простору.
  5. Рівномірна усадка. У порівнянні з іншими типами будинків, монолітно-каркасні усідаються рівномірно і відбувається це без шкоди конструкції та квартирами. Тобто, такі новобудови не тріскаються і не псується ремонт всередині квартир.
  6. Швидке будівництво. Застосування монолітно-каркасної технології дозволяє будувати значно швидше. До прикладу, компанія blago будує одну секцію житлового комплексу «від фундаменту до введення в експлуатацію” за 1,5-2 роки».
  7. Будівництво весь рік. Монолітно-каркасна технологія не залежить від погодних умов, тому будувати можна в будь-який сезон без необхідності зупиняти роботи чи змінювати їх послідовність.
  8. Велика поверховість. Вагомою перевагою монолітно-каркасної технології є можливість зводити будинки різної висотності. До прикладу, компанія blago використала цю технологію для будівництва найвищого в Івано-Франківську житлового комплексу SKYGARDEN. Висота секцій у цьому ЖК — 15-19 поверхів.
  9. Тривалий термін експлуатації. Новобудови з монолітним каркасом можуть прослужити понад сто років і без капітальних ремонтів. В таких будинках може жити не одне покоління.
Серед недоліків такого способу будівництва можна виділити необхідність добре знати технологію та чітко дотримуватися її в ході будівництва.  Монолітно-каркасний будинок чи цегляний? Якщо вибирати квартири в новобудові, варто зважати на особливості кожного з типів будівництва. Монолітно-каркасні будинки є трендом у сучасному будівництві з більшими можливостями для дизайну та облаштування. Цегляні будинки вважаються класичним типом будівництва з його традиційними елементами як зовні, так і всередині. Але й таке житло є комфортним для життя. Чудовим прикладом якісної новобудови з цегли є житловий комплекс Comfort Lite у мікрорайоні Пасічна. Перша секція будується повністю із цегли з якісним утепленням та сучасними вікнами.   Чому варто розглянути монолітні будинки від blago На сьогодні компанія blago реалізує 12 житлових комплексів у місті Івано-Франківськ і всі вони будуються за монолітно-каркасною технологією. Серед реалізованих проєктів компанії: елітні ЖК Parus та Royal Hall, ЖК бізнес-класу Main House, ЖК комфорт-класу «Шоколад», «Авторський» та «Містечко Соборне». Увесь свій досвід, експертність та високу професійність команди компанія вкладає й у нові проєкти, які зараз в процесі будівництва.  Як технологічна компанія, blago постійно удосконалює будівельні процеси, впроваджує нові архітектурні рішення та застосовує нові матеріали, щоб створювати максимально комфортне, привабливе та надійне житло. Наші новобудови відповідають світовим трендам нерухомості та є вдалим варіантом для інвестицій. Тож купуючи квартиру в ЖК від blago, ви отримуєте якісне та естетичне житло, збудоване за сучасними технологіями.  На сайті ви можете ознайомитися більше з нашими проєктами та переглянути планування у розділі Фільтр квартир Раді допомогти з вибором та проконсультувати, телефонуйте: +38 (067) 761-28-35
envelope

Дізнатися першими про новини компанії

close form

Даруємо квартиру за донат!

Даруємо квартиру за донат!