0
Передзвонимо за 25 секунд
Замовити дзвінок

ПІЛЬГОВИЙ КРЕДИТ НА ЖИТЛО ДЛЯ МОЛОДІ

ПІЛЬГОВИЙ КРЕДИТ НА ЖИТЛО ДЛЯ МОЛОДІ

Умови отримання

Відповідно до пункту 3 Положення 584 право на отримання кредиту мають молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, які згідно з законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, а саме:
  • сім’я, в якій чоловік та дружина віком до 35 років включно
  • неповна сім’я в якій мати (батько) віком до 35 років включно мають неповнолітніх дітей (дитину)
  • одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно.
Кредит відповідно до п. 16 Положення 584 надається молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла терміном повернення до 30 років. Перший внесок кандидата у позичальники згідно з підпунктом третім пункту 17 Положення 584 становить не менше як шість відсотків передбаченої вартості будівництва (реконструкції) чи експертної оцінки вартості придбання об'єкта кредитування. При цьому у випадку надання кредиту на будівництво (реконструкцію) житла зазначену суму кандидат вносить двома частинами:
  • на момент укладення кредитної угоди – на менше як половину цієї суми, а також кошти на страхування в період будівництва (реконструкції) житла, виходячи із загальної суми внесків позичальника
  • під час остаточних розрахунків протягом 10 днів після отримання в бюро технічної інвентаризації технічного паспорта з урахуванням фактичної площі збудованого (реконструйованого) житла – решту коштів
Відповідно до п. 20 Положення 584 розмір кредиту на будівництво (реконструкцію) житла визначається регіональним відділенням Фонду, виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім'ї та додатково 20 кв. метрів на сім'ю (далі - нормативна площа), вартості будівництва (реконструкції) житла за цінами, що діють на час укладення кредитної угоди, та витрат на страхування в період будівництва (реконструкції) житла. Розмір кредиту на придбання житла визначається регіональним управлінням Фонду, виходячи з нормативної площі житла та експертної оцінки. При цьому відповідно до абзацу третього пункту 2 Указу Президента України “Про заходи щодо поліпшення становища багатодітних сімей” від 12 листопада 1999 року № 1460 передбачено, що при наданні пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) або придбання житла молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам перевага надається багатодітним. Також Положенням 584 передбачено пільгові умови кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян, а саме: п. 30 Положення 584 передбачено, що позичальник, який не має дітей, сплачує кредит з відсотковою ставкою у розмірі три відсотки річних суми зобов'язань за кредитом; позичальник, який має одну дитину, звільняється від сплати відсотків за користування кредитом; позичальникові, який має двох дітей, за рахунок бюджетних коштів погашається 25 відсотків суми зобов'язань за кредитом; позичальникові, який має трьох і більше дітей, - 50 відсотків суми зобов'язань за кредитом. Додаткова інформація для мешканців сільської місцевості Громадяни, які проживають в індивідуальному будинку, збудованому за рахунок кредиту, у сільській місцевості мають право на додаткові пільги. Якщо позичальник постійно працює у сільськогосподарському виробництві, у соціальній сфері села та органах місцевого самоврядування на селі, йому погашається 25% суми наданого кредиту додатково до вищевказаних пільг.

Кредит за рахунок коштів Фонду

Довготермінове пільгове молодіжне кредитування за рахунок власних коштів Фонду є окремим механізмом пільгового житлового кредитування молоді.
 Довготерміновий пільговий молодіжний кредит на будівництво (реконструкцію) і придбання житла надається молодим сім’ям, в якій чоловік та дружина віком до 35 років, неповним сім’ям, в якій мати (батько) віком до 35 років має неповнолітніх дітей (дитину), одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно. Кредит надається молодим сім`ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла терміном до 30 р, але не більше ніж досягнення позичальником (ці) пенсійного віку. Кредит надається з відсотковою ставкою у розмірі  - 14,1% річних. Погашення кредиту та відсотків за користування ним здійснюються позичальником починаючи з дати зарахування  коштів кредиту на рахунок позичальника в банку-агенті. Платежі з погашення кредиту та відсотків за користування кредитом вносяться не рідше ніж один раз на місяць. Кредит може бути погашено достроково. Для реєстрації необхідно написати заяву на отримання кредиту, заповнити анкету Позичальника  та надати такі документи: Довідка про перебування на квартирному обліку всіх членів сім’ї (оригінал) ,
  • Довідка про склад сім’ї (Ф-3 ЖЕК) (оригінал),
  • Оригінали та копії паспортів повнолітніх членів сім`ї  (1,2 ст. прописка),
  • Оригінали та копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номера,
  • Оригінал та копію свідоцтва про народження дитини (дітей),
  • Оригінал та копію свідоцтва про шлюб,
  • Довідка з місця роботи із зазначенням займаної посади, часу перебування на такій посаді та розміру заробітної плати, протягом останніх 6 місяців(із поміткою «затримки у виплаті з/п за останні 6 м. відсутні»),
  • Виписку з трудової книжки про місце роботи за останні 3 роки,
  • Документи, що підтверджують інші доходи Позичальника (за наявності доходу не за основним місцем роботи), у т.ч. декларацію про доходи на останню звітну дату, завірену податковою інспекцією,
  • Згода подружжя(ін членів сім`ї) на передачу в заставу майнових прав на житло(нотаріально посвідчене), або їх присутність при укладенні договору застави майнових прав/застави квартири.
  • Довідка про платоспроможність сім’ї, (довідка про доходи)
Для СПД : -     Фінансова звітність, затверджену податковою інспекцією; -      Свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця З метою надання кредиту регіональне управління/іпотечний центр Фонду відкриває у банку-агенті особистий рахунок позичальника, на який позичальник перераховує аванс у розмірі не менш як 10% передбаченої вартості будівництва житла Розмір кредиту на будівництво (реконструкцію) і придбання житла визначається виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метрів на сім’ю  (далі - нормативна площа), вартості будівництва житла за цінами, що діють на час укладення кредитного договору, без урахування авансу позичальника. Розрахункова вартість 1 кв. метра житла  визначається згідно експертної оцінки. У разі перевищення нормативної площі позичальник сплачує вартість понаднормативної площі житла за рахунок власних коштів.

Необхідні документи

Громадяни, які мають право і бажають отримати пільговий довготерміновий кредит на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла на умовах визначених п.18 Положення 584, повинні подати доконсультаційного центру такі документи:
  • заяву про надання кредиту
  • довідку про перебування на квартирному обліку або документи, що підтверджують необхідність поліпшення житлових умов для кандидатів, які постійно проживають на селі
  • довідку про склад сім'ї
  • копію свідоцтва про шлюб, паспортні дані
  • копію свідоцтва про народження дитини (дітей)
  • документи, необхідні для визначення платоспроможності (довідка з місця роботи дорослих членів його сім'ї, у разі потреби – договір поруки, інші документи, що підтверджують його доходи)
  • звіт про незалежну оцінку об'єкта купівлі-продажу
  • документи, що підтверджують право на перевагу в отриманні кредиту перед іншими кандидатами
  • копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера
Кандидат для отримання кредиту на будівництво (реконструкцію) індивідуального будинку, крім зазначених документів, подає будівельний паспорт, виданий місцевими органами архітектури, проектно-кошторисну документацію, затверджену в установленому порядку. У разі подання кандидатом або позичальником документів, що містять неправдиві відомості, вони несуть відповідальність в порядку, передбаченому законодавством.
envelope

Дізнатися першими про новини компанії

close form

Даруємо квартиру за донат!

Даруємо квартиру за донат!